Follow Me My Prenzzz!!!

Sunday, 8 May 2011

Koleksi Aku - Duit Malaysia


Sebahagian Daripada Koleksi aku yang tak seberapa..Sekiranya korang tengok gambar ni nampak macam kekuningan sikit jangan terkeliru ok..sebab bukan duit tu yang kekuningan tapi cahaya matahari tu yang buat duit tu jadi mcm kekuningan sikit tu..yelah pakai kamera phone je dan masa aku amik gambar ni waktu dah nak senja...condition duit ni di antara ( VF - UNC ). Masih ada lagi yang belum aku upload koleksi-koleksi aku ni..so buat masa ni setakat ni jelah dulu aku upload...apa2 hal pon layanzzz jelah...he3...

RM 5 Paper Sign Zeti Aziz ( UNC )

Muka Depan
Rm5 Sign Ahmad Don Printer Canadian Banknote (UNC)
Muka Belakang RM5 Sign Ahmad Don

RM5 Sign Ali Abul Hassan ( UNC )

RM10 Sign Jaafar Hussein (UNC) Printer Thomas De La Rue

Muka Belakang RM10 Jaafar Hussein

RM5 Sign Jaafar Hussein Without Cross (EF) Printer Thomas De La Rue

Muka Belakang RM5 Sign Jaafar Hussein W/O Cross

RM1 Sign Aziz Taha ( EF ) Printer Bradbury Wilkinson
Muka Belakang RM1 Sign Aziz Taha

RM5 Sign Jaafar Hussein With Cross and With Security Thread ( GEF ) 
Printer Thomas De La RUe

Muka Belakang RM5 sign Jaafar Hussein (GEF) With Cross and With Security Thread

RM5 Sign Jaafar Hussein (GEF) With Cross and Without Security Thread
Printer Thomas De La Rue

Muka Belakang
RM5 Sign Jaafar Hussein (GEF) With Cross and Without Security Thread
Printer Thomas De La Rue

Muka Belakang
RM5 With Cross ( berpalang )

RM1 sign Aziz Taha ( EF ) Printer Bradbury Wilkinson

RM1 sign Aziz Taha ( EF ) Printer Bradbury Wilkinson


RM10 Replacement Note ZE ( UNC ) R/N


RM1 Sign Zeti Aziz 1st Prefix AA ( UNC ) R/N


RM10 Sign Aziz Taha ( VF ) Printer Thomas De La Rue


RM20 Sign Jaafar Hussein ( VF ) Printer Thomas De La Rue and Company Limited


1. RM10 Sign Zeti Aziz W/O security thread
2. RM10 Sign Ali Abul Hassan Side W/O security Thread
3. RM10 Sign Ali Abul Hassan Center W/O security Thread


3. RM10 Sign Ali Abul Hassan Center W/O security Thread



















8 comments:

  1. panjan sangat nak tgok wit ni bro.. nak komen satu2 pun tak leh.. haha

    ReplyDelete
  2. komen je bro...jgn x komen...hahaha...aku budak baru nk belaja la bro....

    ReplyDelete
  3. kalau cantik 1 duit 1 komen.. tak pun wat Rm 1 je.. lepas 2 rm 2 tuk satu post.. kalau tak lenguh gak pala nak tgok.. time kau tak betul ni.. org malaysia dah kul 11.20 am 9.5.2011.. kau punya tgok..

    ReplyDelete
  4. Menarik. Saya pun baru berjinak2 dgn mengumpul wang kertas. Ada tak yang untuk dijual?

    ReplyDelete
  5. nak beli satu

    ReplyDelete
  6. Aku ada RM 5 lama thomas de la rue... sekarang harga dia berapa sekarang?.. teringin nak jual.. huhu.. 0134119233

    ReplyDelete
  7. Saya ada rm10 jaafar hussein (VD7393953) untuk di jual..
    Kalo ade yg berminat boleh whatsapp sy 0122603548.

    ReplyDelete