Follow Me My Prenzzz!!!

Monday, 24 October 2011

Ibu Duit????

Ibu Duit????hehehehe...Duit pun ada ibu jugak ke??itu lah persoalan yang aku ingin tanya pada mana2 otai ataupun mereka yang tahu mengenai cerita pasal Ibu duit nih...sebab aku sendiri pun x pasti, tapi aku pernah terbaca dalam internet ( x ingat la plak kat mana aku baca cerita tuh ) Namun melalui pembacaan aku dari sumber yang tk berapa sahih tu, aku dapat tahu yang ada segelintir mereka yang minat dengan beberapa no siri duit seperti dalam gambar yang aku upload kt bawah tuh( contoh la, namun spesifikasi duit yang di cari tu untuk dijadikan ibu duit tu aku tak berapa pasti la mcmana)cuma yang aku tahu mereka yang percaya dengan ibu duit ni hanya minat dengan no siri 9XX9XX9 atau 8XX8XX8 ( kalau boleh jangan ada no 0..dan bila di tambah semua no 9XX9XX9 tadi beserta dengan no lain-lainnya maka nilai tambahnya itu mesti 50 ataupun hasil tambahnya mestilah keluar angka ganjil baru la boleh dibuat ibu duit ( betul atau tak aku tak pasti la, mohon pandangan kepada meraka2 yang tahu )...Untuk pengetahuan korang yang terbaca entri aku ni jangan salah sangka plak, sebab bagi aku sebagai KOLEKTOR cap ayam ni, aku rasa no siri/prefix no duit ni adalah menarik untuk dijadikan koleksi je...tidak ada niat lain ataupun wujudnya dalam hati untuk percaya dengan benda2 tu semua...bg aku jugak kalau ada ibu duit hebat mcmana sekalipun pun tapi kalau  keje malas, x nak usaha takde nya duit nak datang bergolek kt kita kan?? jugak apa2 hal korang layanzzz jelah gambar/entri aku kali ni ok...Terima Kasih!!

KOLEKSI 9XX9XX9 TANPA ANGKA 0
RM1 
Nilai Tambah 9869459 = 50 ( angka ganjil ) 

RM5
 Nilai Tambah 9729479 = 47 ( angka ganjil ) 

RM50
Nilai Tambah 9289319 = 41 ( angka ganjil ) 


KOLEKSI 9XX9XX9 DENGAN ANGKA 0
RM1
Nilai tambah 9529409 = 38 ( angka genap )

RM1
Nilai Tambah 9089909 = 44 ( angka genap )


Walaupun koleksi " Ibu Duit " ni tidak lah sehebat Solid number yang dimiliki oleh kolektor-kolektor lain, namun bagi aku ianya tetap ada nilainya yang tersendiri, malah prefix no seperti ini sebenarnya ada peminatnya yang tersendiri...apa-apa hal aku tetap simpan walaupun conditionnya sekadar F sahaja...he3..

44 comments:

  1. Betul tu, kawe cuba tengok2 jugok duit lagu tu, tok rajin jumpo. kalau dapat 999x999 lagi le org cari heheheh

    ReplyDelete
  2. kalu 999X999 tu dah hampir nk jadi solid nombor doh tu Tuan Radzami..mahal jugok almost solid number tu tuan...nk bulih dlm circulation duit 999x999 tu atah rezki la...ni bulih yg ni pon mujur doh...he3...duit hok buruk2 jah wat ambo buliss nyoh...

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. aku ada rm10 tanpa silver line kat tepi tapi xpasti tulen atau palsu...gmbar byang agung dan garis tgh yg brtulis BNM RM10 ada kelihatan pada wang itu... cuma yang mmbezakan dgn wang biasa ia kelihatan beberapa mm lbh kecil dari wang biasa dan tanpa silver line di tepinya,yg ada hanya garis putih...hubungi aku kat facebook ye search mrblanket89@gmail.com

    ReplyDelete
  5. kawe ado 1..saen jupo,dio v kito...

    ReplyDelete
  6. salam..sy berminat dengan RM50 tu..leh jual pada sy??

    ReplyDelete
  7. Saya berminat note 50.kalau sudi nk jual no contact saya 0125983882-lan

    ReplyDelete
  8. Saya ada note RM50 bersiri AH0479999(4 angka terakhir bernombor 9). Ada juga RM 10 dan RM 1- 3 angka terakhir bernombor 9. Kalau berminat, call/sms aziz- 0176941664. Serious buyer je.

    ReplyDelete
  9. Saya ada note rm50 untuk dijual 9xx9xx9 call 0139102779

    ReplyDelete
  10. Sy ada note rm50-CB7794995..campur jd 50..
    Lagi 1 Rm 1-BJ9679479...Berminat,sms 017-2460373

    ReplyDelete
  11. sy pon ada 9xx9xx9..not rm50,rm20 berapa leh jual.? berminat call 0163287170

    ReplyDelete
  12. Sy ada duit no siri 9xx9xx9.
    (1) .Note rm10 .9919589.
    (2).note rm10.8858588.
    Siapa berminat coll 0175524729

    ReplyDelete
  13. kalau duit yang mcm ne,rasanya jenis error ka??sy dpt sekeping..cuma huruf "IA" di hujung perkataan RINGGIT MALAYSIA tu tiada..patutka saya tukar di bank shj..??

    http://gadisbutmerah.blogspot.com/2014/02/nilai-sekeping-rm50.html

    ReplyDelete
  14. Admin;

    cecuba dapatkan RM1 yang semua angka didalamnya no ganjil...maksud saya no. 1,3,5,7,9....takada yang no genap...rasanya payah nak dapat kot

    ReplyDelete
  15. saya ada rm 50 .kemerdekaan 50tahun num AA 9**9059
    sapa nk hp 0174885668 penang

    ReplyDelete
  16. saya ada duit rm1 no siri AL1868681

    ReplyDelete
  17. Saya ada note RM50 no siri: 8XX8XX8 tanpa angka kosong, jumlah nombor jika dikira dapat 50.

    call/whatsapp jika berminat: 0125128665

    ReplyDelete
  18. Saya ade note RM 1 ..prefix AGD9519799..vf..berminat wassap 017-3647968

    ReplyDelete
  19. Saya ada duit rm1 (9942229)(9906009)(9942289)berminat Pm0179323546 wsap.

    ReplyDelete
  20. Saya ada duit rm1 (9942229)(9906009)(9942289)berminat Pm0179323546 wsap.

    ReplyDelete
  21. Saya ada duit rm1 (9942229)(9906009)(9942289)berminat Pm0179323546 wsap.

    ReplyDelete
  22. sy ada dua keping duit rm50 no siri : HT9129859 dan DP9359469 berminat boleh wasap sy 0124327716

    ReplyDelete
  23. Saya ada rm50 yang almost solid no BY9995999..

    ReplyDelete
  24. Saya ada wang kertas RM1 bernombor siri DC9349249 (BILA DICAMPUR AKAN MENJADI 40). Berminat whatsapp saya di no 0134563812

    ReplyDelete
  25. Saya ada duit RM10 No LF5005001 duit jump dalam sarang burung.

    ReplyDelete
  26. Saya ada RM50 DT3633456...taktahu berharga ke tak..haha..0107911854

    ReplyDelete
  27. Yaa..tn.tq share info..
    Sy ade rm 9xx9xx9

    No.siri:
    XX 9479759

    9+4+7+9+7+5+9=50
    Total=50

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam.saya ada rm1 polymer fp9888878.zcrm1polimer0078258..rm20zc2267373.rm20AA6007359..rmAA6762606.rm5AJ3866639!AJ3866639.ZBrm10.1584148..ZBrm10.5417504.spe2 berminat call xpn whtssp 0176384461.

      Delete
  28. Saya ade rm 50 ... no siri
    DM ***8888 .... ade yg berminat boleh wsp no .. 0166360479

    ReplyDelete
  29. Saya ada duit Rm50,bermula 8818880, berapa harga bleh dapat klau total smua 41, ganjil

    ReplyDelete
  30. Saya ada duit Rm50,bermula 8818880, berapa harga bleh dapat klau total smua 41, ganjil

    ReplyDelete
  31. duit rm1 no siri ABN 9669119 = 41
    berminat call +60139884869

    ReplyDelete
  32. Duit rm1 siri no ganjil semua...berapa boleh jual

    ReplyDelete
  33. Duit rm1 siri no ganjil semua...berapa boleh jual

    ReplyDelete
  34. saya ada duit nombor siri ganjil rm1 BW7777345. AFU7766440.DD6688900.GR8030330.RM1 GK5888383. rm20 baru ZB2032565 sesiapa berminat nak beli sila whatsaap saya di nombor 0176697801

    ReplyDelete
  35. Saya ada RM5 No Siri 9999997 jika berminat calon 01136677408

    ReplyDelete
  36. Saya ada duit RM20 dgn nom siri cantik AS 8889888 berminat boleh wassap saya 0122033531

    ReplyDelete
  37. Saya ada duit rm50 nom siri FB 9909989
    EU 4800048 berminat boleh wasap 012 6967704

    ReplyDelete
  38. Saya ada duit rm50 nom siri FB 9909989
    EU 4800048 berminat boleh wasap 012 6967704

    ReplyDelete
  39. saya ada duit rm10 no siri AU9298888
    BERMINAT SILA EMAIL SAYA
    haliani82@gmail.com

    ReplyDelete